Spapaket

Vi byggde inte bara en bastu, vi byggde bastun med stort B, en lugnande enskild fristad som flyter på sjön där gästerna kan ladda upp och njuta av vattnet, tillsammans med en utsökt miljövänlig måltid och en

jacuzzi utomhus.

Paddla kanot

För att uppskatta vår naturliga miljö, måste den ses från vattnet. Hoppa i kanoten och lägg ut från sjön till Testeboån, paddla förbi orörd natur, hela tiden på spänn att upptäcka vilda djur.

GPS vandring

För människor som bara har promenerat på leder och spår, finns det en annan sida att utforska och äventyra. Det är en värld av off-track vandring. Med vår GPS kan du bestämma ditt spår, längd och färdighetsnivå. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller familj med barn, erbjuder vi ett urval av spår så att du kan njuta av omgivningen.

Bortom upptrampade spår

Utforska myrar och sjöar i Åmots omgivande skogar. Spår, som besöks av hjort och björn, leder dig inbjudande djupare in i skogen. Gå med vår guide där endast lokala jägare är tillåtna, för enpromenad i vildmarken, som ger varierad terräng och landskap.

Vandring

Ett riktigt äventyr för vandrare

på jakt efter aktiv, kul och upptäckandet av vilda djur i deras
naturliga livsmiljö. Med en personlig guide som leder dig på rätt väg och en GPS för att styra dig ännu längre, ger denna vandring den perfekta kombinationen mellan att vara aktiv utomhus och att
tillbringa natten i en naturlig miljö.

Björnspår

Den svenska Brunbjörns-stammen har ökat till cirka 3500 individer i Sverige, med Gävleborg somdet björntätaste området. I Åmot finns ett trevligt vandringsspår som heter "Björnspåret" och följeren av 27 markerade stigar på Gästrikeleden. Vi erbjuder dig en halv dags guidad tur, där vi tar dig djupt in i naturen, förbi matmärken, fotspår och viloplatser för att fånga den perfekta bilden.

Islandshästar

För att utforska de stora och mystiska skogarna kring Åmot kan ingen häst matcha den isländska hästen - som användes av vikingar för över 1000 år sedan. Tillsammans med din guide leder den här starka, smidiga och säkra hästen dig genom skogen, förbi djurspår, fotspår och matmärken.

Hundspann

Njut av friheten, farten och glädjen att färdas på en hundsläde i Hamra Nationalparks unika natur. Lyssna på ljudet från hundarnas andning och mjuka tassar som lägger sig igenom den orörda snön.

Vildmarks safari

Förutom älg, ren, hjort och en mängd olika fåglar, som du kan upptäcka utan för mycket insats, är Sverige också hemmaplan för rovdjur som björn, varg, lo och järv. Följ med vår guide på djurspår, förbi matmärken, fotspår och viloplatser för att fånga den perfekta bilden. Kom bara ihåg, tystnaden är den gyllene regeln!

Björnskådning

Kom med upp i bergen fulla av björn, för en unik möjlighet att komma upp i närheten av den bruna björnen. Gå in i deras naturliga miljö och absorbera vildmarkens speciella atmosfär, samtidigt som du tillbringar natten i en jaktstuga.

Rum med utsikt

De säger att ingen solnedgång är den andra lik. Oavsett om det är färgen, molnen eller landskapet, så är varje solnedgång unik. Upptäck en av de bästa platserna att titta på solnedgången, samtidigt som du njuter av en utsökt miljövänlig grill och din privata badtunna.

Medeltiden

Stig in i medeltiden med en musikalisk upplevelse fylld med skandinavisk historia och sägner, där vikingar, troll och unga jungfruar aldrig är långt borta.

General conditions

Privacy Policy

Contact

Our story

FAQ

Careers

Agencies

Projekt hållbarhet Åmot

©2018 Stilleben AB. All Rights Reserved. Photography: Sam Lormans, M. Volmeyer, Jef Boes, Dirty Paws Media.